Buurtvereniging Pastoor Biest Boxmeer
Veerstraat. Gebouwd in 1737. Genoemd naar de Heilige Johannes Nepomuk uit Tjechië. Volgens de legende wilde Nepomuk het biechtgeheim niet schenden. Hij werd gefolterd en later heilig verklaard. Patroon van o.a. bruggen,
Weijerplein. Gebouw uit 1700 (toen De Elzendonck). Het pand werd gebruikt als: internaat - school - tehuis voor ouderen - klooster zusters JMJ . In 1864 werd het eigendom van de gemeente Boxmeer.Nu cultureel centrum.
Van Sasse van Ysseltstraat. Er worden traditiegetrouw bloemen op de weg gestrooid.
Rechts het kruisbeeld en links ingang naar het rustaltaar.
Tijdens de jaarlijkse processie wordt hier rust gehouden. Ter gelegenheid van het 500-jarig bestaan van het H. Bloedwonder schonk de buurt een houten rustaltaar. In 1934 werd dat verwoest en kwam er een permanent rustaltaar.
Het Zand. Gebouwd in dezelfde bouwstijl (Louis XV stijl) als Het Kasteel (1782). Het gebouw behoorde vroeger bij Het Kasteel ( hier woonde de rentmeesters). Tijdens de oorlog was het raadhuis.
Hier was eerst een viskuil (Krimperskuul). Alleen de paters Karmelieten mochten hier vissen. In 1882 werd de kuil gedempt en werd er de RK Jongersschool St. Petrus gebouwd.
Veerstraat. In 1896 komen hier de zusters van Julie Postel wonen en wordt het een ziekenhuis. Later verpleeghuis Madeleine en nu verzorgingstehuis Sint Anna.
Nu wordt deze Vèrkesmert gebruikt als parkeerterrein maar ook als evenementenplaats voor onze buurtvereniging.
Een lokaliteit (gebouwd in 1898) waarin allerlei dorpsverenigingen tot ontplooiing kwamen, zoals de toneelvereniging, harmonie, gilde, verkennerij, kabouters en welpen. Het heeft ook tijdelijk gediend als schoolgebouw.
Veerstraat. Deze plaats is de oorsprong van Boxmeer. Het kasteel (historie begint in 1200) diverse malen verwoest, vernield en herbouwd.
Van Sasse van Ysseltstraat. De naam De Spieker komt van het latijnse woord spicarium = korenschuur. Gebouwd in de 18e eeuw. Het was o.a. koetsierswoning en behoorde bij het huis De Molenpoort.